Home Our Cats Shows About Cats About Us Links Diverse Contact

DE PERZISCHE KEUKEN

Uw Perzische Kat zal deze speciaal bereide maaltijden met een exotisch tintje zeker waarderen.  

Laat gekookt voedsel altijd eerst even afkoelen voor u het serveert want voorzichtige katten trekken hun gevoelige neusje op als het eten ook maar iets te warm is.   Zorg dat er altijd een bakje fris water gereedstaat.

Kip Kofta

Hak een stuk kippenborst en een plakje bacon in hele kleine stukjes.  

Week een snee witbrood in water, knijp het goed uit, verkruimel het brood en vermeng het met de kip en de bacon.  

Roer er een geklopt ei doorheen en een eetlepel gehakte peterselie en vorm hiervan kleine balletjes.  Bak de kipballetjes in de olie tot ze helemaal gaar zijn.

Courgette Eggah

Was en schil een kleine courgette en snijd deze in dunne plakjes.  

Leg de plakjes in een koekenpan, giet hier twee geklopte eieren overheen en laat dit op een laag pitje sudderen tot de eieren zijn gestold.  

Plaats de koekenpan even onder de grill.  Laat het gerecht helemaal afkoelen, hak het in kleine stukjes en dien het op.

Lam Kebabs

Rijg afwisselend kleine stukjes lamsvlees, niertjes en champignons aan een vleespen.  

Plaats onder de grill tot het vlees door en door gaar is, Haal het vlees van de vleespen af en dien het op.

Burghul Pilaf

Kook gebroken tarwekorrels in kokend water tot ze helemaal zacht zijn.  

Stoof gehakte lams levertjes in bouillon tot ze helemaal gaar zijn.  Vermeng dit met de burghul en dien het op.

Couscous

Stoom de couscous tot deze helemaal gaar is.  

Kook een stuk lamsvlees in de snelkookpan, verwijder de botten en hak het vlees in kleine stukjes.  

Serveer dit samen met de bouillon en de couscous.

Oosterse Garnalen

Pocheer de garnalen vijf minuten in kokend water, samen met een lente-uitje, een selderieblad en wat

citroensap.  De garnalen goed laten uitlekken en daarna pellen.

Levertraktatie

Hak wat kippenlevertjes in hele kleine stukjes.  Bak ze zachtjes tot ze gaar zijn maar niet droog.  

Voeg een geklopt ei toe en laat het geheel al roerende even doorkoken tot het ei is gestold.

Appelversnapering

Dit is een traditioneel Perzisch nagerecht.

Schil een Zoete handappel en rasp het vruchtvlees heel fijn.

Sprenkel er een beetje citroensap en rozenwater overheen. Serveer in kleine porties.


Als Uw kat al dezer lekkernijen niet lust, wel.......  Eet smakelijk

Laat je kat niet teveel eten, dat kan je ‘n hoop ellende en zaag en sloopwerk besparen !

Share on Facebook Share via e-mail Print
Back Up

Copyright © Cattery Rijana

Next Privious   Home Down Top