Home Our Cats Available Shows About Cats About Us Links Diverse Contact


Levensduur van een kat

  De levensduur van huiskatten komt ongeveer overeen met die van de andere katachtige. Na tien jaar kan een kat als bejaard worden beschouwd.

Katten sterven gemiddeld na veertien tot zestien jaar. De oudste Nederlandse kat werd 28 jaar oud. De oudste kat ter wereld werd 38 jaar en 1 dag oud.In het algemeen zijn leeftijden moeilijk te    controleren, omdat katten geen geboortebewijs hebben. Raskatten hebben dit wel, maar worden gemiddeld minder oud, ongeveer 10-13    jaar.

0

De vergelijking van 1 jaar dierenleeftijd met 7 jaren mensenleeftijd gaat niet op.  Een poes van 1 jaar oud kan al een nest kittens hebben, terwijl dat voor (mensen) kinderen van 7 jaar gelukkig nog lang niet aan de orde is.    

   In bovenstaande tabel staat de kattenleeftijd naast de vergelijkbare leeftijd bij de mens. Katten bereiken gemiddeld een hogere leeftijd    dan honden.

Men kan ervan uitgaan dat een kitten van 3 maanden overeenkomt met een kindje van 2 jaar, een kat van 1 jaar met een jongere van 18 en een kat van 10 jaar met een menselijke zestiger. Als uw kat tenslotte 18 jaar wordt, is hij in mensenjaren een 80-jarig oudje!

Oudste kat

Van Nederland

Draquepitt

Alias

Roestbak

25 jaar

M’n eigen moeder

          91 jaar

Share on Facebook Share via e-mail Print
Back Up

Copyright © Cattery Rijana

Next Privious   Home Down